Plaats een recensie

Uw (nick)naam:
Categorie:
Uw recensie:

Alle recensies


Charlotte Garmyn 06 May, 2019 - 09:48:52
--------
'Seksueel Misbruikt' is een boek dat verheldert hoe seksueel misbruik zich via het lichaam vertaalt in alledaagse disfuncties. Het ontrafelt deze overlevingstechnieken en biedt inzicht en opties om deze te vertalen naar een leven van bewustwording en keuzes opdat je kan kiezen voor levenskwaliteit. De pijn en de innerlijke strijd worden niet geschuwd.
Het persoonlijke verhaal van Melissa Meer maakt het heel tastbaar en boeiend om te lezen.
De indeling en verwerking van haar verhaal in de 4-jarige opleiding als dans-en bewegingstherapeut maakt het interessant om inzicht te krijgen in de lichaamsgerichte methodieken en haar effecten.
De aanvullingen uit de literatuur en ervaringen van andere lichaamsgerichte therapeuten en slachtoffers maakt het volledig.
Kortom een aanrader!

Lenamaria 13 April, 2019 - 21:10:05
--------
Boek, Seksueel Misbruikt.
Dit boek beschrijft in heldere bewoordingen de impact van seksueel misbruik. In onverbloemde taal vertelt schrijfster over haar proces van genezing. Een belangrijk boek voor slachtoffers en behandelaars.

Inge Denayer 13 April, 2019 - 21:07:38
--------
Boek: Seksueel misbruikt- Mijn lichaam wil een verhaal vertellen.
Het is even bijkomen van het boek. Melissa van der Meer vertelt haar verhaal met veel lef en schijnbaar zonder schroom. Het is het rauwe verhaal over het seksueel misbruik dat ze jarenlang heeft ondergaan.
Het boek neemt je helemaal mee door de opleiding tot dans- en bewegingstherapeut door de ogen van de schrijfster. Naast haar eigen verhaal, geeft dit boek ook interessante duiding over seksueel misbruik en reikt het handvatten aan.
De weg naar ‘leven’ (i.e. meervoud van lef) is mogelijk, zoveel is duidelijk met dit boek. Lichaamswerk kan hierbij een baken vormen voor al diegenen die ooit misbruikt zijn en die zoals Melissa gewoon willen leven.

Linda Dijkstrs 13 April, 2019 - 16:56:06
--------
Ik heb je boek gelezen en ben diep onder de indruk. Wat een enorm stuk heling en bewustwording heb je neergezet voor jezelf en voor heel veel lotgenoten! Respect Melissa! Succes met Happy in je Lijf.

Anja Driesmans 16 March, 2019 - 13:37:36
--------
Boek: Seksueel misbruikt- Mijn lichaam wil een verhaal vertellen
Eindelijk een boek over seksueel misbruik dat andere slachtoffers kan helpen in hun kracht te komen en geen slachtoffer meer te zijn! Het boek vertelt niet enkel een verhaal over seksueel misbruik maar geeft de lezer een inzicht in het helingsproces aan de hand van dans- en bewegingstherapie waardoor dit boek nuttig is voor mensen die zelf misbruikt zijn maar ook voor hulpverleners die in hun praktijk in aanraking komen met de problematiek. Ik hou van de rauwe, eerlijke schrijfstijl van Melissa die het verhaal niet mooier maakt dan het is. Een boek dat je gelezen moet hebben!

IvonneM 16 March, 2019 - 13:36:31
--------
Boek: Seksueel misbruikt- Mijn lichaam wil een verhaal vertellen
De hulpverlening na seksueel misbruik is nooit compleet als er niet een lichaamsgerichte benadering is geweest. Want naast dat er veel is dat erkend en begrepen moet worden, zijn er lichamelijke gevolgen, lichamelijke triggers en herbelevingen. Dit boek geeft een inkijkje in hoe dat werkt en hoe Dans- en bewegingstherapie in zijn werk gaat bij de verwerking van seksueel misbruik.
Met heldere, herkenbare voorbeelden uit Melissa's eigen proces, kennis over seksueel misbruik in haar algemeenheid én quotes uit interviews met topprofessionals uit het vakgebied Dans en Beweging.
Het resultaat: Een degelijk boek over de complexiteit van seksueel misbruik en hoe dans- en bewegingstherapie kan helpen bij het helen daarvan.

Gwenda, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige 23 February, 2018 - 23:09:02
--------
Letterlijk en figuurlijk een krachtgerichte training voor professionals, gericht op mogelijkheden en kansen voor nu & in de toekomst te vergroten door meer gebruik te maken van eigen kracht. Die je ook door kunt geven aan cliënten door de praktische handvaten en oefeningen waardoor meer happy in je lijf bereikt wordt.
Uiteraard kan je ook geconfronteerd worden met eigen drempels en blokkades maar hierin wordt je goed begeleid in een vertrouwde en veilige omgeving. De aandacht en oprechte betrokkenheid maken de interactie tussen Melissa, Machiel en andere professional(s) dat je het geleerde zeker wilt doorgeven. Na afloop hooguit een beetje spierpijn maar dan heb je voor die dag zeker goed bewogen.
Kortom een goede investering in jezelf en in je beroep, zonder al te veel te praten. Zeker een aanbeveling voor organisaties die werken met mensen met o.a. een (seksueel) misbruik verleden.

AnnaH Maria van Heezik 03 October, 2017 - 09:24:22
--------
Je denkt er liever niet meer aan.
De herinneringen stop je het liefste heel diep en ver weg.
Toch op onverwachte momenten grijpt het je letterlijk en figuurlijk naar de keel.
Het stagneert je leven ook al denk je van niet.
Een aankondiging van de Wezz-training op Facebook (2016) raakte me,
het was tijd om de geesten uit het verleden aan te gaan.
Te lang hadden ze in de weg gestaan.
Op professionele wijze werden we stapje voor stapje door
Melissa en Machiel begeleid in ons persoonlijke verhaal.
Want ook in de groep is er ruimte voor jouw eigen verhaal.
Tijdens de Wezz-training heb ik opnieuw kennis gemaakt met mijn eigen kracht
en heb de macht weer over mijn eigen leven kunnen en durven nemen.
Gun het jezelf om weer vanuit zelfvertrouwen te leven.
Er is een andere weg te gaan dan je tot nu toe hebt gedaan.
AnnaH Maria van Heezik

Leen 14 June, 2017 - 14:22:30
--------
Ik heb ondertussen zowel Wezz training 1 als 2 gedaan.
Voor mij werkt de combinatie van lichaamswerk met zelfverdediging wel. Zo is er ruimte en ondersteuning als je dingen tegen komt die je moeilijk vindt of waar je op blokkeert en dat mis ik vaak in een ‘gewone’ les zelfverdediging.
Door het lichaamswerk ben ik me meer bewust geworden van mijn moeizame ademhaling en spanningen die in mijn lijf zitten. Daar wil ik nog wel verder mee aan de slag.
Ik heb geleerd dat er zoveel meer mogelijkheden zijn dan dat je zelf denkt, dat er altijd wel iets is dat je kan doen, dat je niet zo machteloos bent. Dat vind ik heel erg positief.
Melissa en Machiel zijn echt heel fijne, respectvolle en betrokken begeleiders. Ze geven me echt het gevoel dat ik er mag zijn, met alles wat er was, dat is heel erg nieuw voor mij.Nadeche 22 March, 2017 - 15:14:35
--------
Ik ben zeer positief over de individuele sessies van Happy in je lijf.
Het zorgde ervoor dat ik steeds een stapje verder uit mijn comfort zone durfde te komen zonder dat ik mij daar vervelend bij voelde. Ik leerde duidelijk mijn grenzen aan te geven en aan te kunnen geven waarom ik bepaalde grenzen had en waar ik dan precies moeite mee had. Elke sessie ging een stapje verder dan de vorige, mits ik dit zelf aangaf. Ik kreeg daar de ruimte voor en er werd geluisterd maar ook op de juiste momenten juist een beetje gepusht om het toch te proberen. De dingen die ik geleerd heb met betrekking tot luisteren naar mijn eigen gevoel en deze op een voor mij fijne manier te kunnen uiten heb ik zeker in de praktijk gebruikt en deze gebruik ik nog steeds.
Ik kan niet anders zeggen dan positieve ervaring die ik heb opgedaan en waar ik zeker mee zal blijven werken en hopelijk groeien.
Doordat ik mij beter leerde te uitten, groeide ook mijn zelfvertrouwen en het gevoel er ook gewoon te mogen zijn. Ook als ik boos ben, verdrietig of juist erg blij.

Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam