Event: Samen Helen Groep (Lotgenotengroep)


Event datum:
21 January, 2018 - 13:00:00
Plaats:
Rotterdam

Inschrijvingen:

Samen Helen Groep 

 

                          

Samen Helen van Seksueel Misbruik.

De 'Samen Helen' serie is door Ivonne Meeuwsen opgezet en is geïnspireerd door haar boek 'Helen van Seksueel Misbruik'. Onder mijn begeleiding bespreken we de thema's uit het boek. Per thema is er een leesopdracht en zo bereid je de bijeenkomst voor jezelf voor. Zo ontstaat er een groep die elkaar ondersteunt bij het helen.

Iedereen draagt bij aan de thema's van Samen Helen.

Iedereen heeft bij elk thema wel iets bij te dragen: als je het al ‘gehad’ hebt, kun je je ervaring delen. Als het thema voor jou actueel is, kun je leren van de ervaringen van anderen. Ik, Melissa van der Meer, zal als begeleider en ervaringsdeskundige op het gebied van seksueel misbruik het proces ondersteunen en mijn kennis en ervaring delen over de thema’s. Ik ben lichaams- en ervaringsgerichte therapeut maar zal in deze groep vooral aanwezig zijn als lotgenoot en ervaringsdeskundige volgens het concept van 'Samen Helen' waarvoor ik de Train de Trainer 'Samen Helen' heb gevolgd bij Ivonne Meeuwsen.

De thema's van Samen Helen.  

 1. Je eigen verhaal vertellen
 2. Omgaan met onbegrip en ongeloof
 3. Afweermechanismen
 4. Redenen om te delen
 5. Boosheid
 6. D relatie met de dader
 7. Hoe bouw je een ondersteunend netwerk?
 8. Rechtszaak, ja of nee? (spijt na?/helen door?)
 9. Liefde en intimiteit
 10. Familie
 11. Een (nieuw) leven opbouwen
 12. Vergeving? 

Deze serie bestaat uit 12 bijeenkomsten van 3 uur en vinden 1x per maand plaats.

Kosten: wanneer je aan het begin de hele serie betaal kost het je €240 voor de hele serie, dus € 20 per bijeenkomst. Je mag ook per keer betalen maar dan kost het € 22 per bijeenkomst.

Datums: Zondag middagen van 13:00-16:00

(De serie start zodra er minimaal 6 deelnemers zijn. De serie kan dan ook op één van de latere datums starten, vanaf die datum gaat de 1e bijeenkomst in en zullen er waar nodig nog aanvullende datums gepland worden)

2018: 21 Jan / 18 Febr / 18 Mrt / 22 Apr / 20 Mei / 17 Juni / 15 Juli / 26 Aug / 23 Sept / 28 Okt / 25 Nov  / 16 Dec 

Aanmelden: Klik op het blauwe balkje links bovenaan deze pagina of stuur een mail naar Melissa van der Meer. 

Locatie: Op dit moment is dat Rotterdam; K.P. van der Mandelelaan 50, 3062 MB Rotterdam. Locatie kan gedurende 1 serie wijzigen, mocht dat zo zijn worden alle deelnemers op tijd op de hoogte gebracht. (Altijd; Rotterdam, Delft, Pijnacker of ergens tussen Pijnacker en Rotterdam)
Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam