Aanrakingen zijn veranderd.

Blog created on: 17 November, 2017

Aanrakingen zijn veranderd.

Aanrakingen zijn veranderd

                           

Aanrakingen zijn voor mij veranderd van het waarnemen van een aanraking naar het doorleefd voelen van een aanraking. Van mijn lichaam die verkrampt, verstijft of zich aanspant als mijn man mij onverwacht aanraakt naar ontspannen ontvangen van een aanraking. Mijn lichaam schrikt niet meer. De triggers in mijn lichaam zijn verdwenen of zover naar de achtergrond verschoven dat ik ze niet meer waarneem in mijn dagelijkse leven. Dat is wennen, vreemd en tegelijkertijd een bevrijding.

De hand van mijn man op mijn zij neem ik niet alleen waar, ik voel het. Ik voel de warmte van zijn hand, ik voel zijn liefde voor mij, ik voel bescherming, ik voel geborgenheid, ik voel mij gezien en welkom. Zijn hand voelt teder, krachtig en sensueel tegelijk. Het voelt nog intenser dan 15 jaar geleden toen ik smoor verliefd op hem was. Zo bijzonder om nu te kunnen voelen wat 1 aanraking van zijn hand op mijn zij mij allemaal verteld. Ik heb er nu de  ruimte voor omdat mijn lichaam niet meer op scherp staat. De herinnering van mijn lichaam was dat een aanraking gevaarlijk is maar door de confrontatie met mijn dader heeft mijn lichaam nu ervaren dat het niet meer bang hoeft te zijn.

Mijn lichaam mag nu ontspannen, hoeft niet meer constant alert te zijn en mag nu positieve herinneringen opslaan. Best verdrietig dat dit nu pas lukt en aan de andere kant beter laat dan nooit. Nooit gedacht dat ik dit op deze manier zou kunnen gaan voelen en beleven. Het was hard werken en mijn lichaam is nu zeer vermoeid. Tegelijkertijd is deze verandering voor mij één van de mooiste en meest bijzondere resultaten die ik nooit op deze manier had verwacht. Natuurlijk zijn er nog een aantal andere positieve resultaten en toch is deze verandering voor mij en onze relatie de mooiste beloning voor mijn harde werken en zijn eindeloze geduld, respect en liefde voor mij.

Nu nog verder uitrusten want de vermoeidheid van mijn lichaam waait niet zomaar over en komt natuurlijk niet uit het niets. Na jarenlang vechten om alle emoties en herinneringen van het seksueel misbruik binnen te houden en daarna weer hard te werken om alle emoties en herinneringen weer juist naar buiten te brengen, mijn angsten onder ogen te komen en het onmogelijke mogelijk te maken is het eigenlijk wel logisch dat ik nu langere tijd nodig heb om tot rust te komen. Gelukkig is het wetenschappelijk bewezen dat aanrakingen en knuffelen gezond is. Het stimuleert de aanmaak van dopamine en oxytocine wat zorgt voor ontspanning en gevoelens van geluk. Het versterkt het immuunsysteem, verminderd stress en angst, verhoogt het zelfvertrouwen en meer.

Dus ga ik de komende tijd voor veel rust en knuffels ;-).


 Melissa 17 November, 2017 - 19:53:20
Dank je wel Agnes! Dat ga ik zeker doen :-)Agnes 17 November, 2017 - 19:38:27
Wat mooi! Geniet er maar veel van Melissa :-)Plaats een reactie

Uw nicknaam:
Bericht:

Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam