Wat onmogelijk leek, werd telkens mogelijk!

Blog created on: 05 October, 2017

Wat onmogelijk leek, werd telkens mogelijk!

Wat onmogelijk leek, werd telkens mogelijk!

                           

Mijn pad had velen hobbels, dalen en haarspeldbochten en toch heb ik mijn doel bereikt. De vechter in mij heeft nooit opgegeven, altijd weer opgestaan om het onmogelijke, mogelijk te maken. En ja, dat was niet altijd makkelijk, zeker niet als je van je pad afgeleid wordt. Er zijn velen mensen in mijn leven voorbij gekomen die  mij weer naar dat pad hebben geleid, die mij steunde, die een deel of een groot deel met mij over mijn pad ging of het alleen maar doorkruiste. 


Alsof het mijn lotsbestemming was om de lijn van seksueel misbruik in mijn familie geschiedenis te doen breken. Ervaringen, situaties, personen en de donkere periodes in mijn leven lijken allemaal een voorbereiding te zijn geweest op wat ik onlangs heb bereikt. Zoveel van wat er gebeurd is had ik en anderen met mij, van te voren nooit kunnen bedenken en toch is het gebeurd.


Wat onmogelijk leek, werd telkens mogelijk!

Zo had ik jaren geleden nooit gedacht dat ik mijn emoties kon leren voelen en naar buiten brengen en toch is dat gelukt.

Zo had ik nooit gedacht dat ik mijzelf kon vergeven voor wat mij is aangedaan en toch kon ik dat.

Zo had ik nooit verwacht dat mijn woede naar mijn dader ooit zou verdwijnen en toch is dat weg.

Zo had ik nooit gedacht dat ik zachtheid in mijzelf kon vinden en toch vond ik het.

Zo had ik nooit gedacht dat ik mij echt kon verbinden met mijn man en toch lukte dat.

Zo had ik nooit gedacht ooit van seksualiteit te kunnen genieten en toch kan ik dat nu.

Zo had ik nooit gedacht mijn verhaal op mijn website als therapeut te plaatsen en toch heb ik het gedaan.

Zo had ik nooit gedacht dat ik mee zou doen aan een documentaire serie om mijn verhaal te vertellen en toch heb ik dat gedaan.

Zo had ik nooit gedacht ooit nog met mijn dader te spreken en toch heb ik dat gedaan.

Zo had ik nooit gedacht dat ik mijn dader ooit nog een hand zou geven zonder angst en toch heb ik dat gedaan.

Zo had ik nooit gedacht dat mijn familie van struisvogel eiland wakker zou worden en toch gebeurde dat.


De lijn is door mij gebroken in de familie en nu komen alle verhalen eindelijk in het licht. Er wordt over gesproken, niemand hoeft meer geheimzinnig te doen en verschuilen heeft geen zin meer. Hun zitten nu in het proces die ik de laatste 25 jaar heb afgelegd. Ik ben er klaar mee, ik ga verder en het is aan hun welk pad zij gaan kiezen. Het is aan hun of ze voor zichzelf gaan strijden, mijn voorbeeld volgen op hun eigen manier of het erbij laten zitten. Ze kiezen hun eigen pad, ik ben slechts degene die de waarheid spreekt, de boodschapper en de persoon die klaar is met het familie geheim.


Voor mijn eigen toekomstige familie lijn heb ik de lijn van seksueel misbruikt gebroken! Voor de rest van mijn familie ligt het verder breken van die lijn van seksueel misbruik binnen de familie in hun eigen handen, ik heb al een voorzet gedaan.


Nu neem ik even mijn rustpauze aan het einde van dit pad zodat ik binnenkort een nieuw pad kan gaan bewandelen, die van de Wounded Healer! Hierin ga ik anderen steunen en begeleiden op hun pad als lichaams- en ervaringsgerichte therapeut.

 

 

En ook jij kan het onmogelijke, mogelijk maken!

Hou moed en blijf vechten om te gaan leven i.p.v. te overleven!Melissa van der Meer 24 October, 2017 - 17:11:08
Dank je wel Nienke! Het klopt, een mens kan bijzonder veel bereiken met hard werken.Nienke 12 October, 2017 - 15:52:47
ps. Met 'waar je doorheen bent gegaan' bedoel ik: 'wat je bent aangegaan': aan uitdagingen, moeilijke dingen... en hoe je daar zo'n kracht in hebt gevonden!Nienke 12 October, 2017 - 15:48:05
Heel mooi geschreven en fantastisch om te lezen waar je doorheen bent gegaan en wat je daarmee bereikt hebt!! Inspirerend: een mens (en ik dus ook) kan naar zoveel dingen toegroeien die hij niet voor mogelijk houdt.daisy 06 October, 2017 - 08:58:53
ik ben trots op jou heel mooi geschreven en jij bent moedig sterk en krachtig een goed voorbeeld voor anderenPlaats een reactie

Uw nicknaam:
Bericht:

Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam