Zombie maatschappij

Blog created on: 31 August, 2016

Zombie maatschappij

Zombie maatschappij 

                           

Als een stel op hol geslagen zombies, noch dood, noch levend, streven we een grote illusie na. De illusie van prestatie, carrière, succes, geld en macht en vergeten ondertussen wie we in werkelijkheid zijn en wat wij diep van binnen verlangen. Dit brengt ons vooral; ongenoegen, stress, overspannenheid, burn outs, hartklachten, verwijdering v connectie met jezelf en anderen, depressies en een toenemend aantal zelfmoorden. En de mensen die proberen het roer om te gooien worden uiteindelijk in veel gevallen weer meegesleurd of overspoeld door die maatschappelijk aangedreven massa mensen die steeds verder verwijderd raken van hun zelf en hun geliefde om uiteindelijk met lege handen te eindigen.


Naar maatschappelijke normen leven betekent dat je je anders voor moet doen. Het word vreemd gevonden als je als volwassene te uitbundig lacht, huilt of boos word. Met andere woorden hou je emoties vlak en ga vooral door met presteren. En zo raken we de connectie kwijt met onze emoties, verlangens, ons lichaam en belanden we in ons hoofd. Op deze manier denderen we over onze gevoelens en lichaamsgrenzen heen. Wanneer gaan we ons weer beseffen waar het echt om draait in het leven en kunnen we onze onechtheid inruilen voor echtheid? Hoe vaak word jou gevraagd in het voorbijgaan hoe het gaat? Waarschijnlijk regelmatig. Maar hoe vaak geef jij een gepast maatschappelijk antwoord van ' goed' , ' z'n gangetje' of ' prima hoor' terwijl het eigenlijk helemaal niet of slechts gedeeltelijk waar is wat je zegt! Hoe vaak zeg jij géén Nee omdat die ander daar wellicht van alles van zou kunnen denken of omdat je bang bent dat die ander dit niet leuk gaat vinden. Hoe vaak hou jij jouw verdriet, jouw woede of jouw zorgen verborgen voor anderen, zelfs voor jouw geliefden!? En als je dan toch de moed heb gevonden of jouw emmer loopt over, de bom barst, hoe reageren de anderen dan? En zo zitten we vast in het web van 'de maatschappij'.


Laat de mening van anderen en de maatschappij niet jouw weg of keuzes bepalen. Ga terug naar jezelf en ontdek wat voor jou belangrijk is, op welke manier jij invulling wil geven aan jouw leven. Zorg dat je weer in contact komt met jouw lichaam en gevoelens en ontdek jouw schatten diep van binnen! Voor mij heeft bewegingstherapie en authentic movement enorm geholpen maar er zijn natuurlijke velen andere manieren.

Kijk wat bij jou past als jij terug wil gaan naar jouw eigen authenticiteit!

Waar kies jij voor? Leven of geleefd worden?!

 

Geen reacties gevonden...

Plaats een reactie

Uw nicknaam:
Bericht:

Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam