Trots!

Blog created on: 25 April, 2018

Trots!

Trots!

                           

De angst aangaan en transformeren tot iets moois en krachtigs!

 

Vandaag is het voor mij een bijzondere dag! Het is vandaag precies één jaar geleden dat ik een face to face gesprek aanging met mijn dader voor het programma ‘Misbruikt’. Met trotsheid naar mezelf  kijk ik er op terug.

 

Mijn opa die mij als klein meisje jarenlang seksueel misbruikt had. Daar zit hij dan tegenover mij. De adrenaline giert door mijn lichaam en heel even weet ik niet hoe ik ga reageren. Mijn hart gaat tekeer, ik voel iedere cel in mijn lichaam op scherp staan, klaar om te vechten, vluchten of bevriezen. Ik begin het gesprek met ‘dank u wel voor de moed om dit gesprek aan te gaan met mij’. Langzaam vloeit de ergste adrenaline weg omdat ik mezelf in beweging heb kunnen brengen. Ik ben nog steeds gespannen maar kan het onder controle houden. Naar mate het gesprek vordert neemt de kracht en waardigheid in mij toe. Ik zit hier niet meer als het bange kleine meisje maar als een waardige volwassen vrouw.

 

Het gesprek duurt bijna een uur en omdat hij zelf maar blijft zitten aan het einde van het gesprek sta ik zelf op, geef hem een hand en zeg ‘bedankt en vaarwel’. Eenmaal buiten neem ik een sprint om de adrenaline te ontladen en terwijl ik ren schreeuw ik van opluchting en verbazing over het feit dat ik dit heb geflikt. Ik heb mijn grootste angst overwonnen! Ik voel trots, als een echte overwinning! En dat bleek het uiteindelijk ook te zijn.

 

Mijn lichaam had de doodsangst in de ogen gekeken en in plaats van te bevriezen of te vluchten heeft het mogen vechten, heeft het kunnen spreken. Mijn lichaam heeft in dat uur geleerd niet meer bang te hoeven zijn voor hem. En daarmee zijn al mijn lichamelijke triggers waar ik nog last van had verdwenen of zover afgezwakt dat ik ze niet meer ervaar. Ze hebben gewoonweg geen functie meer omdat er nieuwe waardevolle informatie en een nieuwe positieve ervaring, waarbij ik in control was,  aan mijn lichaamsgeheugen is toegevoegd. Ik heb een nieuwe betekenis kunnen geven aan mijn relatie ten opzichte van mijn opa. Hij zal mij geen kwaad meer kunnen doen omdat ik niet meer machteloos ben ten opzichte van hem. Ik heb hem als een waardige volwassen vrouw ter verantwoording geroepen, mijn gevoel naar hem geuit en hem kritische vragen gesteld. Nu was hij wellicht degene die zich machteloos en klein voelde.

 

Ik wil de programma makers van 'Misbruikt' en in het bijzonder de redactrice bedanken dat zij dit voor mij mogelijk hebben gemaakt. Zij stonden voor mij klaar en zorgde ervoor dat het mij aan niets ontbrak ter ondersteuning. Ik ben ook dankbaar voor mijn ouders, mijn man en mijn dochter, mijn broers, mijn neef en tante en iedereen die mij gesteund heeft in die tijd!

 

En als laatste maar niet de minste, bedank ik vooral mezelf dat ik de moed en kracht heb gehad om dit gesprek,

ondanks alle spanning en heftigheid, aan te gaan! Ik eer mezelf,  ik eer wat ik een jaar geleden voor elkaar heb gekregen en zal dat moment voor de rest van mijn leven koesteren!

 

'Strength is to have the courage to turn something very painful

into something very beautiful and powerful'.

(Melissa van der Meer 2017)

 Melissa van der Meer 25 April, 2018 - 18:55:02
Dank je wel Monique! Ik hoop dat er vele anderen mogen volgen :-)Melissa van der Meer 25 April, 2018 - 18:53:09
Dank je wel Sylvia! :-)Monique 25 April, 2018 - 16:40:38
Melissa heb heel veel respect voor jou .
Wens je alle succes verder met wat je nog verder gaat doen.
Vriendelijke groet moniqueSylvia 25 April, 2018 - 15:44:09
Heel sterk dat je dit hebt gedaanMelissa 25 April, 2018 - 14:43:24
Dank je wel lieve Davina xxxDavina 25 April, 2018 - 14:09:37
Je bent een sterke vrouw, Melissa...??Plaats een reactie

Uw nicknaam:
Bericht:

Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam