Een ontdekkingstocht naar meer lichaamsbewustzijn

Blog created on: 10 April, 2016

Een ontdekkingstocht naar meer lichaamsbewustzijn

                                           

Een ontdekkingstocht naar meer lichaamsbewustzijn!

Wist jij dat een afgestudeerde therapeut zelf ook leertherapie/supervisie blijft volgen om zo de cliënten goed te kunnen blijven ondersteunen? Uiteindelijk zijn we allemaal mensen die van alles mee maken en moeten we zowel de fijne als de moeilijke gebeurtenissen in ons leven goed blijven verzorgen.

Als 3e jaar student volg ik zelf ook nog steeds leertherapie bij een dans- en bewegingstherapeut. Op dit moment ben ik bezig om mij meer bewust te worden van de diepliggende spieren in mijn lichaam die vaak opgespannen zijn. Het lijkt erop dat hierdoor pijnen in mijn lichaam ontstaan. Ik ben geneigd mijn lichaam te laten dragen door mijn spieren i.p.v. mijn lichaam gewoon te laten rusten op mijn skelet. Het lijkt logisch en toch blijkt het niet zo makkelijk om dit te veranderen. Gelukkig krijg ik in mijn leertherapie meerdere oefeningen om dit uiteindelijk voor elkaar te krijgen. Inmiddels word ik mij al steeds bewuster van welke spieren en wanneer deze zich vooral opspannen. Maar goed, dan moet ik nog voor elkaar zien te krijgen dat die spieren zich meer gaan ontspannen! Dat vergt wel even wat oefening maar dan heb je ook wat!

Een hele ontdekkingstocht dus naar meer lichaamsbewustzijn!

                    

Geen reacties gevonden...

Plaats een reactie

Uw nicknaam:
Bericht:

Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam