Melissa

Over Mij

Ik ben Melissa van der Meer, ik ben getrouwd en wehebben 1 dochtertje. Ik ben als verpleegkundige werkzaam, vooral binnen depsychiatrie. Daarnaast ben ik in opleiding voor (dans- en) bewegingstherapeutbij Agape Belgium om lichaams- en ervaringsgerichte therapie te kunnen geven. De verwachting is dat ik in Mei 2017 afstudeer. Vanaf jonge leeftijd dans ik al: ballet,stijldans en sinds mijn 15e vooral Oriëntaalse Dans (Buikdans). Daar geef ik alruim 12 jaar les in onder de naam Safira Bellydance. Tijdens het dansen en zeker ook tijdens het lesgeven heb ik ervaren wat beweging voor iemand kan betekenen. Zo heb ik leerlingen met een burn out zien opbloeien en waren er leerlingen met een laag zelfbeeld die uiteindelijk optraden voor een groot publiek. Ik verwonderde mij erover dat er zoveel mogelijk was met dans en beweging. En ik wilde mij er graag verder in verdiepen. Ik ben op zoek gegaan naar de opleiding die mij het meeste aansprak en die heb ik in 2013 gevonden. Intussen hou ik mij steeds meer bezig met het gevenvan individuele therapie en begeleiding. Daarnaast heb ik samen met mijn man (eigenaar van MeerZelf) de WEZZ Training ontwikkeld voor mensen met een verleden van seksueel misbruik of seksueel geweld.

 

Ik voel heel duidelijk dat dit mijn pad is.


                           

Dans & Beweging Therapie!

Over mijn vorm van therapie.

Ik geef lichaams- en ervaringsgerichte therapie en begeleiding.

Ik gebruik methodes en technieken die het lichaam, het gevoel en het denken met elkaar verbind. Beweging zorgt voor verandering. Het bewegen van het lichaam heeft invloed op ons denken en onze emoties. Lichamelijke blokkades, spanningen, pijnen en klachten staan vaak in directe verbinding met ons geestelijk welzijn (denken en voelen). Door beweging in ons lichaam te brengen, brengen we ook beweging in ons denken en voelen. Dat werkt ook andersom. Als we onze emotie in beweging brengen komt ons lichaam ook in beweging (bijvoorbeeld in de vorm van tranen, schreeuwen of lachen). Dat komt omdat lichaam, emoties, denken, spiritualiteit en beleving nauw met elkaar verbonden zijn. 

Ik werk ook met (dans - en ) bewegingstherapie en in deze therapievorm betekenen dans en beweging expressie geven aan hetgeen er in jou leeft. Dat kan bijvoorbeeld d.m.v. de ademhaling, het laten rollen van tranen, schreeuwen, lachen, gebruik maken van je stem, je iets verbeelden enz. Met andere woorden d.m.v. lichaamstaal een eigen persoonlijke "dans" laten ontstaan. 

Daarmee brengen we balans tussen emotie en denken en tussen lichaam en ziel.

Registreer voor onze nieuwsbrief!


Uw e-mail adres: (*)

Uw voornaam

Uw achternaam